Tiny Housing

Woonpioniers ontwerpt en bouwt innovatieve Tiny Houses! Zoals de Porta Palace, een compacte woning gemaakt van bio-based materialen en voorzien van sanitair en keuken. We denken graag mee over jouw eigen droompaleis(je) en hebben alles in huis om deze te realiseren.

Het rommelt aan alle kanten, steeds meer mensen nemen geen genoegen met wat het grote bouwen oplevert. Klein hoeft geen doel op zich te zijn maar is een manier om vorm te geven aan een persoonlijke woonwens zonder torenhoge bedragen uit te geven. Een wens die gaat over kwaliteit boven vierkante meters, gezonde materialen en een ‘lichte’ levensstijl. En over zelf het dak boven je eigen hoofd timmeren.

Toch is de drempel voor velen, zeker in Nederland, hoog. Binnen de bestaande wet- en regelgeving lijkt weinig ruimte voor daadwerkelijke bewoning. Daarnaast is zelfbouw niet voor iedereen weggelegd, hoeveel filmpjes er op Youtube ook over te vinden zijn.

Woonpioniers kijkt daarom een stap verder, en onderzoekt in haar ontwerpen niet alleen bouwtechnische mogelijkheden voor particuliere zelfbouwers, maar voert ook de dialoog met overheden, experts en andere partijen om Tiny Housing op de kaart te zetten.

Daardoor zijn we nu betrokken geraakt bij verschillende innovatieve projecten en vergaren we steeds meer kennis. Onze ambitie is om met die kennis een platform te vormen, advies te kunnen geven, pioniers te verbinden en projecten kracht bij te zetten. We zien onszelf, meer nog dan ontwerpers van huisjes, het liefst als ontwerpers van het wonen van morgen. Juist daarin komen onze talenten samen.

Porta Palace werd naar een ontwerp van Daniƫl Venneman in samenwerking met Jelte Glas gerealiseerd.

Pioniers Gezocht!

Onderdeel van ons onderzoek is het in kaart brengen van wat er momenteel allemaal gaande is. Zo willen we op onze site onder andere een overzicht gaan vormen van particuliere pioniers, en bevlogen ondernemers. Om de beweging onderling te verbinden en te kunnen laten zien wat ze in huis heeft. Wil jij jezelf ook laten zien? Stuur ons dan (per mail) een korte beschrijving van je woonwens, hoe je die vorm probeert te geven en een portretfoto van minimaal 1mb. Die verzamelen we in een portfolio en tegen de tijd dat we er een online overzicht van maken nemen we even contact met je op. Mocht je hier nog vragen over hebben: stel ze gerust!